Toshiba 55ZL2G, de brilloze 3D tv, gelanceerd

Op het Toshiba World evenement in Bonn, dat Toshiba uiteraard zelf georganiseerd heeft, heeft Toshiba officieel haar ‘Glasses-Free-3D’ tv aangekondigd. Deze tv is al eerder op de IFA getoond, maar nu is de massaproductie van start gegaan en eind maart zal deze tv beschikbaar zijn.

De Toshiba 55ZL2G, zoals Toshiba’s eerste glasses-free-3D tv gaat heten, heeft een haarscherp beeld dankzij de quad-hd resolutie die het scherm bevat. Dat is pixeltechnisch gezien een resolutie van 3840 bij 2160.

Echter is het meest bijzonder aspect van deze tv natuurlijk dat je geen 3D-bril meer nodig hebt als je 3D films bekijkt. De tv laat het beeld voor iedere kijker vanuit een andere hoek zien, zodat iedere kijker zijn of haar eigen optimale beeld te zien krijgt. Dit doet de tv met behulp van een camera die is uitgerust met facetracking-technologie. Door een druk op de knop van de afstandbediening, worden de gezichten van de kijkers geïdentificeerd waarna het beeld geoptimaliseerd is voor elke kijker. Wel moet deze knop iedere keer ingedrukt worden als je van positie verandert, zoals bijvoorbeeld na een plaspauze.

De Toshiba 55ZL2G zal eind maart beschikbaar zijn en gaat 8000 euro kosten. Nog even doorsparen dus.

Hieronder kun je een video bekijken waarin ik persoonlijk over mijn eerste ervaringen met deze tv verslag doe.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: 3d, tv, toshiba, videoverslag, quad-hd