abonneren

Tobii Eye Control: oogbesturing voor software

We hebben al de Wii, de Playstation Move en Microsofts Kinect, maar er is nog een alternatieve manier om software en games te besturen als je geen toetsenbord en muis en/of gamepad kan gebruiken: je ogen.

Tobii Eye Control heeft in samenwerking met Seefront - die brilloos 3D ontwikkelen - een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee software en games bestuurd kunnen worden met de ogen. Door bijvoorbeeld een bepaalde tijd naar een venster te kijken kan deze geopend worden. Deze vorm van besturing is ideaal voor mensen met een handicap maar wij zien ook mogelijkheden voor de games-industrie.

Zo toonde Tobii en Seefront op de Cebit in Hannover een remake van de klassieker Asteroids. Op deze arcade kast, waarin de game ook nog eens in volledig brilloos 3D werd getoond, kunnen - na een korte calibratiehandeling - asteroïdes opgeplazen worden door naar ze te kijken. Deze manier van besturen werkt erg natuurlijk kunnen we uit eigen ervaring zeggen.

In onderstaand filmpje staat een interview met een medewerker van SeeFront die het besturen met de ogen en de brilloos 3D technologie nader toelicht.

Voor meer informatie over Tobii's Eye Control kun je terecht op de website van Tobii Eye Control.

Bij de website van SeeFront kun je terecht voor meer informatie over hun speciale 3D technologie.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: tobi, cebit, eye control, tobii, videoverslag, seefront

Nieuws headlines

Laatste reactie