abonneren

Terminator-bril van Google

Google werkt hard aan de ontwikkeling van een bril met ingebouwde projector. De bril lijkt veel op een zonnebril die veel mensen dragen maar bevat een zogenaamd ‘heads up display’ voor het weergeven van informatie.

De ontwikkeling bevindt zich in een gevorderde prototype-fase, met een draagbare bril waarop de zijkant een paar knoppen zitten en een microfoontje is toegevoegd. De bril biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid realtime informatie te tonen over de objecten waar je naar kijkt.  Je moet dan denken aanhet beeld van robots in sciencefinctionfilms, zoals bijvoorbeeld de Terminator.

Volgens een bron van de website 9to5google.com zou de bril een frontcamera bezitten die informatie verzamelt en bijvoorbeeld voor augmented reality gebruikt kan worden. Het display zou niet doorzichtig zijn en in één hoek van een glas getoond worden.  Het prototype zou niet expliciet voor Android bedoeld zijn. Toch ligt het voor de hand dat Google het uiteindelijke product in eerste instantie als een accessoire voor Android in de markt zal zetten. De bril zou via bluetooth met een Android-smartphone kunnen communiceren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: bril