abonneren

Tekorten aan telefoondisplays zorgen voor prijsverhoging

Door de toenemende belangstelling voor smartphones met aanraakschermen groeitde toepassing van de displays voor deze apparaten enorm. Volgens marktonderzoeker DisplaySearch groeit de omzet van de schermpjes voor smartphones harder (13,3%) dan het aantal dat er geproduceerd wordt (6%). Dit kan alleen maar betekenen dat de prijs omhoog gaat.

Zo gaat ook de gemiddelde verkoopprijs vande displays voor de smartphones omhoog, gemiddeld gedurende het afgelopen jaar met 4%. De vraag naar displays met hogere resoluties neemttoe. Samsung en Nokia gebruiken steeds meer Amoled displays voor hun mobiele telefoons. Het aantal geproduceerde Amoledschermpjes is in een jaar tijd dan ook met 132% gegroeid naar 13,5 miljoen stuks. De Amoledschermen hebben daarmee een marktaandeel van meer dan 10 %.

De tft-lcd-schermen blijven het grootste deel van de telefoonmarkt bedienen. Met een geringe verschuiving van a-SI tft-lcd naar LTPS tft-lcd. Beide schermtechnieken hebbenspecifieke voor-en nadelen in productie en gebruik. Zo is een LTPS tft-lcd veel moeilijker te produceren maar kan weer veel makkelijker in mobiele apparaten worden geïntegreerd. Of de prijsstijging van de displays ook zal leiden tot merkbare hogere prijzen voor de toestellen moeten we afwachten.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord