}
abonneren

Teal is snelste drone van het moment, draait op Tegra TX1-processor

Op dronegebied zijn er een aantal gevestigde namen, waaronder DJI en Parrot. Nieuwkomer Teal debuteert met een drone die als snelste consumentendrone van het moment staat aangeschreven.

De drone van Teal haalt namelijk een maximale snelheid van 113 km/u. Ter vergelijking: de Phantom 4 van DJI haalt maximaal 72 km/u. Daarbij blijft de Teal drone in de lucht met windstoten tot 65 km/u.  

Het onbenamde vliegtuig draait op een krachtige Tegra X1-processor en gebruikt zijn eigen besturingssysteem, Teal OS. De makers hopen dat hier veel apps voor gebouwd worden, en rusten de drone standaard uit met drie applicaties: voor vliegen, volgen en racen.

De drone kan nog niet uit zichzelf obstakels ontwijken. Dat moet een toekomstige update wel mogelijk maken.

4K

Ook opvallend is dat de drone deels modulair is. Zo laten de proppelerarmen zich bijvoorbeeld gemakkelijk vervangen. De camera is een 13 megapixel-exemplaar, met de mogelijkheid om 4K-video's te schieten.

De drone is dan wel krachtig en snel, maar moet het daardoor ook stellen met een korte accuduur. Je kunt er tien minuten mee vliegen, voor 'ie weer aan de lader moet. Er is wel een krachtigere accu los verkrijgbaar, daarmee houdt 'ie het dubbel zo lang vol.

Naar verwachting worden de eerste Teal drones eind 2016 geleverd. De prijs: 1299 dollar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Drone, teal

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI