abonneren

Studenten kunnen drone lenen van bibliotheek

Studenten aan de University of South-Florida kunnen zich naast hun ‘gewone’ studielening nu nog verder in de schulden werken, maar daar kunnen ze wel iets leuks voor doen. Naast het lenen van boeken, kun je bij de bibliotheek van deze universiteit nu ook een DJI Phantom 2 Vision UAV meenemen voor een rondje boven het universiteitscomplex.

Haken en ogen

Daar zitten wel een paar haken en ogen aan – waarschijnlijk om de nodige grappen die je met het toestel uit zou kunnen halen te voorkomen. Ten eerste moet de vlucht worden bijgewoond door een medewerker van de bibliotheek, ten tweede moet je een goede reden hebben om de drone te gebruiken.

Verzoek

Een goedgekeurd verzoek was bijvoorbeeld dat van een groepje architectuurstudenten, die de drone wilden gebruiken om een bebouwd gebied te bestuderen om zo te betere plattegronden te leren maken.

Spelen

We snappen heel goed dat je als student aan de USF als de wiedeweerga een heel verantwoord project gaat verzinnen om eventjes met deze drone te kunnen spelen. Helemaal als je de beelden van dit filmpje bekijkt: 

Lees ook: 

Parrot komt met rijdende mini-drones
Parrot’s nieuwste drone heeft een serieuze camera en slimme software
Google koopt drone-fabrikant Titan Aerospace

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Drone, Project, vliegen, Bibliotheek, Lenen, studielening, zuid-florida, dji phantom 2 vision uav

Laatste reactie