abonneren

Standalone Android-smartwatch aangekondigd

De meeste smartwatches die tot nu toe gelanceerd zijn waren vooral een accessoire voor je smartphone. Ze werkten via bluetooth als tweede scherm. De TrueSmart van Omate is echter een standalone smartwatch die als volwaardig apparaat gebruikt kan worden en nog waterdicht is ook.

Omate kondigde de nieuwe smartwatch TrueSmart aan op Kickstarter. Op dit crowdfunding-platform wilde Omate 100.000 dollar ophalen. Daar is inmiddels binnen een dag al aan voldaan. Er is op het moment van schrijven al 158.000 dollar opgehaald, terwijl er een maand uitgetrokken was voor het doelbedrag. Daarmee kan de productie beginnen.

Het slimme horloge is een op zichzelf staand apparaat dat vrijwel alle mogelijkheden van een smartphone in zich verenigt. Eerder uitgebrachte smartwatches fungeerden meestal als tweede scherm en waren daarom via bluetooth verbonden met je smartphone. Dat kan overigens ook met de TrueSmart. Ook is het horloge water- en stofdicht. Het heeft de IP67-classificatie meegekregen.

Het horloge kan via Kickstarter besteld worden door 189 dollar te doneren. Het apparaat wordt naar verwachting dan in november van dit jaar geleverd. De early bird-donaties die 10 dollar goedkoper waren (inclusief smartwatch) zijn al op. Uiteraard kan er ook een lager bedrag gedoneerd worden, maar dan krijg je geen Omate TrueSmart thuisgestuurd. Voor bestellers buiten de Verenigde Staten wordt 15 dollar verzendkosten gerekend.

Dit zijn de specificaties van de Omate Smartwatch:

Dual Core Cortex A7 processor – 1.3GHz

Omate UI 1.0 / Android 4.2.2

1.54’’ TFT-scherm (240 x 240 pixels)

Multi-touch capacitief aanraakscherm

Verbindingsmogelijkheden:

2G GSM: GPRS class 12 EDGE Multi-Slot Class 12

3G WCDMA: HSPA 7.2Mbps/5.76Mbps

WiFi: IEEE 802.11b/g/n

Bluetooth 4.0

GPS

Verder:

5Mpixel camera

Audio speaker & microfoon

Memory: 512MB intern + 4GB opslag + (uitbreidbaar met microSD 8/16/32GB)

Micro-simkaart

600 mAh battery:  tot 100 uur standby-tijd

Messaging Hub: SMS/MMS/Email/SNS

G-sensor, E-Compass, Gyroscope, IP67

Vibratie-alarm

Diverse compatible Android applications meegeleverd

Mogelijk om Over-the-Air (OTA) systeemfirmware te updaten

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: omate, truesmart

Laatste reactie