abonneren

Sony: Vaio Z met Thunderbolt [Update]

Sony zal met een nieuwe 13-inch Vaio Z de competitie aangaan met de Macbook Air van Apple. Bijzonder is dat Sony voor deze ultra-portable kiest om grafische rekenkracht toe te voegen met een externe grafische kaart via een snelle Thunderbolt-verbinding.

Als de laptop is verbonden met het externe kastje dat ook een blu-ray- of dvd-drive bevat, komt ook het gebruik voor gaming in zicht. Het ‘Power Media Dock’ krijgt een AMD Radeon 6650M GPU met 1 GB ram. Uiteraard behoort snelle opslag en backup ook tot de mogelijkheden van combinatie met het dock.

Thunderbolt
In de Vaio Z vinden we een Intel Core i7 op 2,7 GHz en 8 GB ram. De Thunderbolt-verbinding, voor het eerst toegepast door Apple, moet zorgen voor de benodigde snelle communicatie. Het dock krijgt ook extra aansluitingen, waaronder het snelle usb 3.0 en HDMI. Het scherm krijgt 1600 x 900 pixels. Het notebook zelf zal maar 1,2 kg kg wegen.

De Vaio Z zal eind juli uitkomen. Benieuwd wat de komende Macbook Air van Apple voor moois in zich krijgt.

Update 29-6: De Sony VAIO Z heeft in Nederland een adviesprijs van 2.000 euro en wordt eind juli in Nederland verwacht. De prijs van het optionele ook in juli beschikbare Power Media Dock is nog niet bekend. De Nederlandse uitvoering van de Vaio Z (VPC-Z21L9E) is zoals wel vaker iets eenvoudiger dan de hiervoor beschreven versie en krijgt een Core i5 processor.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie