Sony S-serie laptop voor extreem lang gebruik

Sony introduceert met een nieuwe Vaio S-serie een compacte lichte laptop die bij uitstek geschikt is voor mobiele gebruikers. Door een optionele tweede externe accu te gebruiken kan er maximaal 14 uur non-stop gewerkt worden.

De normale accu is al goed voor zeven uur mobiel werken. De optionele externe accu verdubbelt deze gebruikstijd. De dunne externe accu kan apart worden opgeladen en aan het notebook gekoppeld worden zonder de interne batterij te verwijderen of het gebruik te onderbreken.

De Vaio S heeft de meest recente Intel Core i7- of i5-processor (Sandy Bridge). De Processor heeft de beschikking over 8GB geheugen en een 128 GB ssd-schijf. Met een AMD Radeon HD 6630M als grafische kaart, hoeven we ons over de prestaties waarschijnlijk geen zorgen te maken. Om energie te sparen, schakelt het notebook automatisch tussen de grafisch kaart of de internegraphics van Intel. 

De Vaio S heeft een 13,3 inch scherm met een resolutie van 1366 x 668 pixels. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting zodat het notebook ook in hetdonker gebruikt kan worden. Met Fast Boot start het notebook 50% sneller op, aldus Sony. Ook is er een speciale webknop voor snel internetten, zonder dat Windows gestart hoeft te worden. Dankzij een magnesium behuizing weegt het apparaat maar 1,75 kg. De Vaio S-serie notebooks zijn vanaf eind maart verkrijgbaar. Afhankelijk van de uitvoering varieert de prijs tussen 1000 en 2000 euro.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: