abonneren

Sony introduceert topmodel systeemcamera: Alpha NEX-7

Sony breidt het aanbod van systeemcamera’s uit met een de Alpha NEX-7 als topmodel en een verbeterde uitvoering van de NEX-5, de Alpha NEX-5N.

De NEX-7 doet weinig onder voor een ‘echte’ spiegelreflexcamera. Bijzonder is de viewfinder die van beeld wordt voorzien met een oled-schermpje met een XGA-resolutie. De zoeker biedt een volledig beeld met uistekende scherpte en beeldkwaliteit. Als alternatief wordt het camerabeeld getoond op een uitklapbaar 3 inch tft-scherm.

De camera beschikt maar liefst over een 24 megapixel cmos-sensor en heeft ook Sony’s nieuwste Bionz beeldverwerkingsprocessor. Volgens Sony is de camera momenteel de snelste digitale camera met verwisselbaar objectief, met een afdrukvertraging van maar 0,02 seconden.

Om de bediening te vergemakkelijken heeft de NEX-7 twee extra instelwieltjes. De camera beschikt ook nog over een ingebouwde uitklapflitser.

De Alpha NEX-5N heeft nu een 16,7 megapixel sensor en is nog steeds Sony’s meest compacte systeemcamera met verwisselbare objectief.

Beide camera’s kunnen full HD-video-opnamen maken. Tegelijk met de nieuwe camera’s verschijnen ook nieuwe accessoires als een adapter voor Alpha A-mount objectieven, als objectieven voor de camera’s zelf en cameratassen.

De Sony Alpha NEX-5N komt in september uit en zal vanaf €600 kosten. De Apha NEX-7 gaat vanaf €1200 kosten en zal in november uitkomen.

Bron: Sony

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: