abonneren

Sony introduceert snelste geheugenkaart ooit

Sony introduceert met de Memory Stick PRO-HG Duo HX een geheugenkaart met een overdrachtsnelheid tot 50 Mb per seconde.

Ondanks dat Sony in steeds meer apparaten ook de meer gangbare (micro)sd-kaart geheugenkaartstandaard ondersteunt naast de eigen Memory Stick kaartjes, blijft Sony kennelijk de eigen standaard promoten met het uitbrengen van de nieuwe technologie.

De geheugenkaart is sneller dan de UHS-I SD kaarten en geschikt voor high-speed continu-opname met een digitale spiegelreflexcamera van full HD video en 3D video. De geheugenkaart is beschikbaar in 8, 16 en 32 GB en wordt geleverd met gratis File Rescue en x-Pict Story software.

Sony camera en camcorders
Fotografen kunnen met de PRO-HG Duo HX optimaal gebruikmaken van de hoge snelheid en hoge resolutie van de nieuwste digitale camera's en camcorders van Sony. Samen met de NEX-5 ultra compacte camera van Sony kan de geheugenkaart binnen een minuut 190 JPEG afbeeldingen in high-speed burst shooting-modus vastleggen. Dat is ruim het dubbele van de standaardsnelheid van tachtig beelden per minuut met een standaard 4SD-kaart. De PRO-HG Duo HX is ook geschikt voor full HD opnamen en 3D video's met de nieuwste Handycam camcorders van Sony. De PRO-HG Duo HX geheugenkaart zorgt bovendien voor een snelle bestandsoverdracht en back-up. Het kopiëren van een 32GB AVCHD video naar de PC duurt met de kaart zo'n elf minuten.

Gratis Software
Bij de geheugenkaart wordt gratis x-Pict Story software geleverd. Met deze software kan iedereen eenvoudig foto's en muziek combineren met visuele effecten om een professionele presentatie te creëren. Integratie met de Picture Motion Browser-software maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een slideshow te uploaden naar sites als YouTube.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo HX van Sony is vanaf mei 2011 beschikbaar. De adviesprijzen voor de geheugenkaarten zijn 45 euro (8GB), 79 euro (16GB) en 179 euro (32GB).

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: