abonneren

Sony geheugenkaart-standaard voor snelle video

Sony wil een nieuwe zelfontwikkelde geheugenkaartstandaard beschikbaar stellen aan anderen. De standaard moet videopnamen met hoge snelheid mogelijk maken. Sony verwacht met de beschikbaarheid van de snelle kaartjes, zijn high-speed camera’s beter te kunnen verkopen.

Sony wil voor de nieuwe Nand flash-kaartjes samenwerken met SanDisk om zo tot een gezamenlijke standaard te komen. Voorheen maakte Sony vaak Memory Stick-kaartjes volgens eigen standaarden die niet door anderen gemaakt mochten worden. Deze werden vaak slecht geaccepteerd door de markt en het lukte Sony niet van de Memory Stick-kaartjes een algemene standaard te maken. Met de nieuwe technologie wil Sony niet in dezelfde valkuil vallen als voorheen, door een eigen gesloten standaard te ontwikkelen, of door dure licenties te verkopen.

Beperkingen in de lees- en schrijfsnelheid van de bestaande SD-kaartjes leiden soms tot systeemcrashes. Sony wil met nieuwe technologie tot een standaard komen die XQD genoemd wordt. Deze kaartjes zijn bedoeld voor high-end snelle digitale fotocamera’s die geschikt zijn om HD-video op te nemen. De nieuwe XQD-kaartjes moeten in 2012 verschijnen en zullen in eerste instantie in 16 GB en 32 GB-uitvoering uitkomen.

Via: Digitimes

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: