abonneren

Sony gaat geen Android Wear gebruiken

Sony heeft geen interesse om Android Wear te gaan gebruiken voor zijn lijn met 'draagbare' tech. In plaats daarvan gaat het bedrijf verder met zijn zelfontworpen besturingssysteem voor onder andere de Sony SmartWatch.

Dat zegt Ravi Nookala, het hoofd van Sony's mobiele-afdeling, tegen CNet.

Eigen playform

"We hebben al veel tijd en geld gestoken in ons eigen besturingssysteem, en we zullen daar dan ook mee doorgaan."Google onthulde recentelijk een aangepaste versie van Android, dat Android Wear gaat heten. Het is een besturingssyteem dat speciaal is ontwerpen voor draagbare tech, zoals smartwatches. Sony is één van de eerste bedrijven die een smartwatch bouwt, maar heeft daarvoor een eigen besturingssysteem gebouwd, dat weliswaar ook op het open-source Android is gebaseerd maar wel wezenlijk anders is dan Android Wear.

Speciale apps

Andere bedrijven die ook met bijvoorbeeld slimme horloges of brillen bezig zijn, zoals LG en Motorola, zullen allebei Android Wear gebruiken in hun horloges. Sony blijft echter vasthouden aan zijn eigen platform, dat een hele eigen lijn aan speciale applicaties heeft. Daarbij zitten ook apps die samenwerken met Sony's nieuwe SmartBand Activity Tracker, een nieuw product waarmee bewegingen worden vastgelegd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: