abonneren

Sony Cmos-sensor voor kleinere camera

Sony heeft een compactere uitvoering ontwikkeld van zijn Cmos-beeldsensor, die de grens tussen eenvoudige snapshotcamera’s en telefooncamera’s nog verder doet vervagen.

De populariteit van camera’s in smartphones leidt tot een grotere behoefte aan nog kleinere kwalitatief betere camera’s. Om ruimte te besparen gaat Sony nu de verwerkingslogica stapelen met de sensor, zodat de chip nog kleiner gemaakt kan worden. De lichtgevoeligheid wordt daardoor verbeterd en de ruis vermindert. Ook de HD-video-opnamekwaliteit zal toenemen.  De helderheid van de kleuren zal mogelijk iets af kunnen nemen. De mogelijke nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen. De nieuwe Sony-sensoren gebruiken minder energie en het cameramechanisme wordt sneller - en door de bank genomen beter – in kleine apparaten.

Er komt een 8 megapixel- en een 13 megapixel-versie. Apple gebruikt Sony-sensoren in zijn mobiele apparaten. De kans is dan ook groot dat de volgende iPhone de nieuwe 13-megapixel camera van Sony zal krijgen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie