abonneren

Sony Android-tablet met playstationfunctionaliteit?

De geruchten dat Sony over niet al te lange tijd met een Adroid-tablet zal komen worden sterker. Zo zou de Sony onder codenaam "S1" aan een Android 3.0 Honeycomb-tablet werken. De Sony Tablet wordt ook het eerste tablet dat Playstation Certified is, wat het een echte gaming tablet maakt.

De tablet krijgt een eigen Sony gebruikersinterface. Sony wil daarbij toegevoegde waarde bieden met de Playstation gamingmogelijkheid en aantrekkelijke functionaliteit voor het afspelen van muziek en video. Volgens website Engadget zou er een team aan werken die ook de Sony Vaio notebooks ontwerpen. Toch zal de tablet vermoedelijk niet onder de Vaio-merknaam uitkomen.

De muziekfunctionaliteit zal gebruikmaken van de al eerder door Sony aangekondigde multimediadienst Qriocity. Deze internetdienst zal zowel muziek, video als e-books voor de Sony tablet gaan verspreiden. Verwacht wordt dat de tablet ook functies krijgt voor koppeling aan Bravia-televisies.

De deze week op de MWC aangekondigde Sony Ericsson Xperia Play is de eerste Android telefoon die Playstation certified is. De telefoon net als de tablet zullen gebruik maken van de ook door Sony aangekondigde Playstation Suite software, waarmee je in principe op elk Androidtoestel Playstationspellen kunt spelen

De Sony tablet zal volgens de geruchten rond september uitkomen en ca. 600 dollar gaan kosten. Wij zijn benieuwd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste Vacatures