abonneren

Snel testvlucht voor internetdrone Facebook

De internetdrone van Facebook gaat in de komende zomermaanden zijn eerste testvlucht tegemoet. Dat verklaart Facebook-topman Jay Parikh tegenover The Wall Street Journal.

Het gevaarte heeft ongeveer dezelfde spanwijdte als een passagiersvliegtuig en heeft de lengte van zes tot zeven personenauto's. Toch weegt de drone maar evenveel als 'vier autobanden.' Het onbemande vliegtuig wordt aangedreven door zonne-energie. In het beste geval kan deze daardoor jaren in de lucht blijven hangen.

Aquila

Eerder al maakte Facebook een testvlucht met een kleinere variant van de drone, die overigens de naam Aquila draagt. De taak van Aquila is om internet te brengen op plaatsen waar dat nu nog lastig is, bijvoorbeeld in gebieden waar weinig mensen wonen of derdewereldlanden.

Google heeft een soortgelijk plan en zet daarvoor naast zijn eigen drones ook ballonnen in. Project Loon wordt al langer getest en zit daardoor al in een verder stadium. De ballonnen blijven telkens langer in de lucht en hebben al vele duizenden kilometers afgelegd.

Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Drone