abonneren

Smartphones krijgen X-ray-functie

Het lijkt nu nog science fiction, maar de Universiteit van Texas in Dallas werkt momenteel aan een technologie waarmee je daadwerkelijk door muren kan kijken.

Het bijzondere hieraan is dat men bij de Universiteit van Texas ervan overtuigd is dat de CMOS hardware, die deze technologie bevat, in te bouwen is in smartphones. De compacte X-ray kracht wordt bewerkstelligd middels terahertz straling.

Vanwege de privacy zal de apparatuur zodanig gebouwd worden dat de X-ray-functie pas gebruikt kan worden op een afstand van maximaal 4 inches. We zullen dus niet net als superman overal doorheen kunnen kijken. Wel kan de functie alsnog handig zijn om zo bijvoorbeeld leidingen in muren te ontdekken of om het binnenwerk van je pc nader te bestuderen (uitgaande van dat de straling je systeem niet beschadigd).

Wanneer deze technologie echt aan de man gebracht wordt, is natuurlijk nog niet duidelijk, maar het idee dat we binnen nu en 10 jaar wellicht een x-ray-functie op onze smartphone hebben, doet de fantasie wel prikkelen. Ik vraag mij af wat voor foto's we dan via Instagram gaan zien.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Opmerkelijk, x-ray

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord