abonneren

Smartphone opladen zonder stopcontact met APC Mobile Power Pack

Schneider Electric lanceert de APC Mobile Power Pack, een gadget waarmee je apparaten als smartphones onderweg kunt opladen. Handig voor de momenten waarbij er geen stopcontact in de buurt is.

De APC Mobiel Power Pack is in het wit en in het zwart verkrijgbaar. Daarnaast is er een M5 (5000mAh) en een M10 (10.000mAh)-variant te koop. Respectievelijk kunnen ze smartphones twee en vier keer volledig opladen op één lading.

Je laadt het apparaat thuis gewoon op via micro-USB. Volgens de fabrikant is de gadget erg eneriezuinig: heb je hem opgeladen, dan kun je hem 'weken achtereen' met je meedragen zonder dat je opnieuw hoeft op te laden. Daarnaast beschikt de externe batterij over bescherming tegen oververhitting. 

Energieslurpers

Het is dus handig om er eentje in je tas te stoppen als je op reis gaat en bangt bent dat je ergens zonder stroom komt te zitten. Maar ook om in te zetten als je apps gebruikt die energie slurpen, zoals kaarten-apps die GPS gebruiken, aldus Schneider. 

De Power Pack heeft twee USB-poorten, zodat je er twee apparaten tegelijk mee kunt opladen. Dat hoeft niet per se een smartphone te zijn, overigens. Ook apparaten als tablets, digitale camera's en ebooks zijn ermee compatibel. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: schneider