abonneren

Sitecom voegt beveiliging toe aan router

Sitecom heeft Sitecom Cloud Security gepresenteerd, een nieuwe geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit die het thuisnetwerk beschermt tegen cybercriminaliteit tijdens het browsen. Sitecom werkt hiertoe samen met SurfRight, bekend van Hitman Pro.

Uit een onderzoek onder 6.000 Europese consumenten blijkt dat, hoewel 97% van hen een virusscanner geïnstalleerd heeft op de computer, 49% zich niet helemaal beschermd voelt tegen cybercrime. Bovendien wordt tegenwoordig niet alleen een laptop of pc gebruikt om te surfen, maar ook een iPad, smartphone of spelcomputer.

Sitecom Cloud Security is ontworpen om het surfen over het web veiliger te maken. De beveiliging is in de router verwerkt waardoor je als gebruiker veilig kunt surfen met alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk. Denk daarbij dus niet alleen aan een laptop of een reguliere computer maar ook aan een aangesloten tablet zoals bijvoorbeeld een iPad, een smartphone zoals een iPhone, spelcomputers, TV’s, mediaspelers, etc. die op deze manier allen in één keer zijn beveiligd.

De beveiligingssoftware is er niet ter vervanging van bestaande anti-virussoftware, maar moet gezien worden als extra beveiliging. Gevaarlijke websites worden herkend door servers die zich op meerdere locaties op het internet bevinden.  De router houdt ze vervolgens tegen. Verder beschermt de software tegen het downloaden van bestanden met virussen via het web en worden frauduleuze websites die proberen gegevens te achterhalen geblokkeerd.

Wie een Cloud Security-router aanschaft, is zes maanden gratis beveiligd. Daarna moet, tegen betaling, verlengd worden. Een verleining voor één jaar kost € 15.  De Sitecom Cloud Security is standaard aanwezig in Sitecoms in april te introduceren routers uit de X-serie, de X4, X5 en X6.

Via: WebSonic

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie