abonneren

Sharp gaat lcd-schermpjes maken voor tablets en smartphones

Sharp is de eerste lcd-paneelfabrikant die kleine en middelgrote lcd-panelen gaat maken op basis van een nieuw type halfgeleider. De transistor wordt gemaakt van een nieuw materiaal: InGaZnO.

De grote vraag naar kleine en middelgrote lcd-panelen die fabrikanten gebruiken in tablets en smartphones, gaat samen met de noodzaak voor hoge kwaliteit. De schermen dienen compact en licht te zijn en over een goede beeldkwaliteit met hoge resolutie te beschikken. Daarnaast is een laag energieverbruik met name in mobiele apparaten van belang.

Sharp heeft, samen met een halfgeleider ontwikkellaboratorium, als eerste ter wereld een productiemethode ontwikkeld, die thin-film-transistoren maakt op basis van een nieuw materiaal: InGaZnO (indium-gallium-zink-oxide). Doordat de transitoren met dit materiaal kleiner zijn, laten de pixels meer licht door. En dat resulteert in een betere beeldkwaliteit en een lager energieverbruik.

De productie van de nieuwe panelen begint nog dit jaar in de Sharp fabriek nummer 2 in Kameyama. Deze fabriek is sinds 2006 operationeel met de productie van lcd-panelen voor televisies.

Via: Stockhouse

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: