abonneren

Samsung toch producent van Apple A6-processor?

Volgens nieuwe geruchten zou Samsung toch de nieuwe quadcore A6-processor voor Apple gaan produceren. Het ziet er naar uit dat ondanks de toenemende strijd over patenten tussen Samsung en Apple, de relatie als klant en leverancier toch blijft bestaan.

Dit blijkt uit informatie die de Taiwanese Website Korea Times heeft gepubliceerd. Apple zou in gesprek zijn met Samsung over de productie van de door Apple zelf ontworpen quad-core ARM-processor A6. Deze processor zal in de komende generatie iPads en iPhones gebruikt worden. Samsung zou ondanks de toemende strijd over patentrechten, nog steeds een belangrijke productiepartner zijn voor Apple.

Dit zou betekenen dat TSCM die deze zomer al met een proefproductie van de A6-processor is begonnen, toch niet de belangrijkste leverancier van de nieuwe processor zal worden. Volgens eerdere geruchten heeft TSMC problemen met het produceren van de processor in voldoende aantallen.

Samsung zal de nieuwe processor met zijn geavanceerde 28 nanometer productietechnologie produceren. TSMC zou alleen nog speciale chips voor Apple gaan maken in relatief kleine aantallen. De volgende iPhone zou volgens de geruchten ook een 4-inch oled display krijgen met 960 bij 640 pixels. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: