abonneren

Samsung mag Galaxy Tab 10.1 in Duitsland niet verkopen

De Dusseldorfse rechter in Duitsland heeft de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Duitsland nu definitief verboden.

Apple spande een rechtszaak aan tegen Samsung, omdat diens Android-tablet te veel lijkt op de iPad van Apple. Na een aanvankelijk voorlopig verkoopverbod, heeft de rechter nu een definitieve uitspraak gedaan.

Ook in Nederland heeft Samsung geprobeerd om een dergelijk verkoopverbod te krijgen, maar de Nederlandse rechter beperkte dat verbod tot een paar Android smartphones. Uiteraard heeft Samsung op zijn beurt Apple weer aangeklaagd voor het schenden van patenten. Ook gaat Samsung in beroep tegen deze uitspraak. 

Of het verbod ook geldt voor de kleinere Galaxy Tab 7.7 is nog niet duidelijk. Vorige week werd de Galaxy Tab 7.7. door Samsung van de elektronicabeurs IFA weggehaald, naar eigen zeggen uit voorzorg.

Volgens de website OSnews is er een omweg mogelijk die het toch mogelijk maakt om de Galaxy Tab 10.1 in Duitsland te verkopen. Samsung mag weliswaar zelf de apparaten niet verkopen en importeren en er reclame voor maken, maar anderen mogen dat wel. Als een winkelketen besluit de tablets zelf te importeren, is dat niet verboden. Zo zou bijvoorbeeld de Mediamarkt de Tablets via zijn Nederlandse vestiging kunnen importeren en ze in Duitsland verkopen. Als dit klopt en ook zou gebeuren, is de overwinning van Apple niet meer dan een symbolische overwinning. De patentenstrijd krijgt ongetwijfeld nog een vervolg.

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: