abonneren

Samsung introduceert 7 Series laptops op IFA

Samsung introduceert op de IFA in Berlijn onder de naam Series 7, ultra compacte laptops. Dankzij een smalle rand rond het scherm zijn apparaten een inch kleiner dan de schermmaat doet vermoeden.

Althans dit is wat Samsung belooft op de presentatie van de nieuwe serie notebooks. De Series 7 notebooks krijgen de nieuwste generatie Intel Core i5- en i7-processoren gecombineerd met de ExpressCache-technologie goed voor uitstekende prestaties. De ExpressCache is 8 GB flashgeheugen op het moederbord, dat zorgt voor 50% sneller opstarten en zorgt ook voor betere prestaties tijdens het gebruik. In de gamer-uitvoering wordt de grafische kracht verzorgd door een AMD Radeon HD grafische kaart.

Samsung belooft een accuduur van negen uur dankzij Samsungs Battery Life Plus-technologie. De notebooks zijn met 24 mm net iets te dik om het een Ultrabook te mogen noemen. Verder komt het compacte en met een fraaie aluminium behuizing uitgeruste notebook aardig in de buurt van deze nieuwe door Intel gedefinieerde Ultrabook-categorie.

De Samsung Series 7 notebooks komt in drie schermmaten, 13, 14 en 15 inch en in twee uitvoeringen genaamd Chronos en Gamer. Ze zullen eind oktober verkrijgbaar zijn, voor prijzen vanaf € 999 voor de Chronos en € 1799 voor de Gamer.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: