abonneren

Samsung Galaxy S3 al in februari

Samsung zal de opvolger van de bijzonder succesvolle Galaxys S2-smartphone vermoedelijk al op de komende Mobile World tentoonstelling in februari van dit jaar presenteren. De supersmartphone Galaxy S3 moet dan in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.

De Galaxy S3 krijgt een 720 p scherm en een quadcore Exynos processor en uiteraard Android 4 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Het toestel wordt nu al getipt als de best verkopende smartphone van 2012.

Samsung gaat al aan kop als fabrikant van Android-smartphones met de Galaxy S2 en de onlangs verschenen Google-telefoon de Galaxy Nexus. De Galaxy S3 hoeft om succesvol te zijn, deze laatste slechts in specificaties te overtreffen, wat met een quadcore-processor al snel gelukt is. Het toestel krijgt naar verluidt hetzelfde super amoled-plus scherm als de Galaxy Nexus maar krijgt ook tweemaal zoveel werkgeheugen van: 2 GB. Uiteraard zal de Galaxy S3 voorzien worden van Samsungs eigen uitbreidingen van de bedieningsmogelijkheden: TouchWiz.

Het gerucht gaat dat de Galaxy S3 ook voorzien wordt van de mogelijkheid voor 3D-videoweergave. Dit moet het gebruik van een quadcore-processor zinvol maken. Of het toestel daartoe ook een scherm krijgt voor 3D-weergave als de Nintendo 3DS of de HTC Evo 3D is nog de vraag. Het zou ook kunnen dat de 3D-weergave alleen op externe schermen getoond kan worden.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: