abonneren

Samsung Galaxy Note nu te koop

Samsung heeft gisteren in Londen de officiële aftrap gegeven van de verkoop van de Samsung Galaxy Note. De Galaxy Note houdt het midden tussen een telefoon en een tablet. Het Android-apparaat is bijzonder door zijn grote 5,3 inch touchscherm dat ook met een pen bediend en beschreven kan worden.

De Galaxy Note is nu officieel in Nederland te koop voor €600, maar was al een paar dagen eerder via webshops verkrijgbaar. Naast de standaars zwarte uitvoering zal er ook een witte versie komen.

De Galaxy Note heeft een groot 5,3 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De Note is minder dan een cm dik. De Galaxy Note is een minitablet met volwaardige telefoonfunctionaliteit.  De Galaxy Note wordt nu geleverd met Android 2.3 maar zal op termijn ook een upgrade naar Android versie 4 Ice Cream Sandwich krijgen.

Bijzonder is de toegevoegde bedieningsmogelijkheid met een pen (stylus). Hiervoor gebruikt Samsung de techniek van Wacom. Deze tablettechniek kennen we al jaren van de Wacom tekentablets en wordt ook veel gebruikt in traditionele tablet-pc’s. De Wacom-techologie, die werkt met elektromagnetische communicatie met de pen, zorgt voor een uiterst precieze positionering van de penpunt en een probleemloze overgang van het gebruik van de pen naar het aanraken met de vingers. Ook is de pen drukgevoelig. De pen maakt het mogelijk om op de Galaxy Note te tekenen en te schrijven. Zo is het een echt elektronisch notitieblok.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: