abonneren

Samsung Galaxy Gear gepresenteerd op IFA

Samsung heeft op de IFA in Berlijn zijn Galaxy Gear smartwatch officieel aan het publiek getoond. Samsung zegt met de Galaxy Gear mensen te willen bevrijden van de drang om constant hun smartphone te checken. Samsung noemt de keuzemogelijkheid van mensen om te bepalen hoe, wanneer en waar ze verbonden zijn ‘smart freedom’.

 

Galaxy Gear

Meer vrijheid omdat we op het schermpje kijken van de de smartwatch in plaats van onze smartphone dus. De Galaxy Gear was al gesignaleerd op internet. Op het design bleek veel aan te merken door het internettend publiek maar het zou dan ook om een protype gaan en verder worden verfijnd. Nu is het eindresultaat op de IFA-beurs in Berlijn officieel uit de doeken gedaan.

 

Calling Dick Tracy

De Galaxy Gear informeert je over inkomende berichten en toont daar ook een preview van op het 1.63 inch AMOLED-scherm (320x320 pixels). Wanneer je je Galaxy smartphone pakt, lees je de volledige content verder. Handsfree bellen kan ook door in het horloge te spreken. Een beetje zoals Dick Tracey of Michal Knight dus. Als een soort James Bond kun je tevens foto’s en video’s schieten met het horloge aangezien het over een 1,9 Megapixel camera beschikt. Het horloge zou het een dag moeten uithouden op een accu (bij normaal gebruik).

 

 

  

 

Engadget-test van de Galaxy Gear 

 

Samenwerking met smartphone

Met S Voice kun je ook berichten opstellen, memo’s maken, agenda items aanmaken, alarm instellen en het weer checken. Je kunt de Galaxy Gear ook gebruiken als een soort sleutel voor je smartphone want met Auto Lock wordt je mobieltje vergrendeld als je Galaxy Gear meer dan 1,5 meter is verwijderd van je smartphone. Raak je je smartphone kwijt dan kun je met je Galaxy Gear je mobieltje opsporen want hij geeft signalen af door licht te geven en te vibreren. Ook handig: Je kunt door muzieknummers browsen, muziek afspelen en pauzeren. Handig tijdens het sporten bijvoorbeeld. Voor wie sport, is ook de stappenteller een handige toevoeging. Deze zogenoemde pedometer houdt bij hoeveel  calorieën je verbrandt en welke afstand je aflegt. De Galaxy Gear heeft een eigen appstore: De Gear Appstore waar apps gedownload kunnen worden voor op het toestel.

Galaxy Gear kleuren
De Galaxy Gear is beschikbaar in verschillende kleuren en je kunt verschillende wijzerplaten instellen

 

Kritiek op Galaxy Gear

De kritiek op het ontwerp is ook nog steeds aanwezig.  De Volkskrant schrijft dat het horloge dik en zwaar is (74 gram). Vermoed wordt dat Samsung kosten wat het kost Apple voor wilde zijn met de introductie van een smartwatch. Zo kunnen ze in ieder geval niet van plagiaat worden beschuldigd. Maar volgens tech website TUAW was Apple in 2010 toch al eerder met een soort van smartwatch: De iPod Nano die als horloge kon worden gedragen. En die doet eigenlijk niet onder voor de Galaxy Gear volgens de vergelijking van TUAW.

 

Prijs en beschikbaarheid Samsung Galaxy Gear

De GALAXY Gear komt beschikbaar in zes kleuren: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold en Lime Green. De GALAXY Gear wordt op 25 september samen met de GALAXY Note 3 in meer dan 140 landen gelanceerd. De Samsung GALAXY Gear is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €299,- inclusief BTW.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: