abonneren

Samsung Chrome Notebook gelanceerd

Vanaf 24 juni is de Samsung Series 5 Chromebook in Nederland verkrijgbaar. Samsung is hiermee de eerst in de wereld die een notebook met Google's Chrome OS lanceert. Bij de Chromebook draait het uiteraard om online en daardoor is het notebook gericht op mensen die de computer eigenlijk alleen maar gebruiken om te internetten.

Het Chromebook is slechts 2 centimeter dik en weegt nog geen anderhalve kilo. Het apparaat beschikt over een dual-core Atom processor (de N570) en 2 GB ramgeheugen. Het 12,1 inch scherm maakt het notebook net ietsje groter dan een standaard netbook waardoor er ook net een 'full sized' keyboard oppast, wat net wat prettiger tikt. Het toetsenbord van de Chromebook heeft een ietwat afwijkende layout. Zo is er uiteraard geen Windows-knop en is de Caps-lock toets vervangen door een 'search' knop. 

Omdat het notebook alleen over Chrome OS beschikt, start het razendsnel op, binnen 10 seconden. Handig is ook dat het notebook automatisch opstart wanneer je het notebook openklapt. Volgens Samsung gaat de Chromebook 8,5 uur mee op één acculading. Dat is dus een hele werkdag.

Twee versies
Er komen twee versies uit van het Chromebook: een wifi versie en een 3G versie, die uiteraard ook over wifi beschikt. KPN levert bij de 3G uitvoering van de Chromebook een gratis SIM kaart met een tegoed van 1 GB, zodat je direct aan de slag kunt. Het Chromebook is Sim-lock vrij, dus je kunt er ook gemakkelijk een eigen sim-kaart in stoppen.

(Zo goed als) direct in Nederland verkrijgbaar
Vanaf 24 juni is de Samsung Series 5 Chromebook in Nederland verkrijgbaar. Het apparaat is exclusief verkrijgbaar bij laptopshop.nl. De adviesverkoopprijs van de Wi-Fi uitvoering is € 399,- incl. BTW. De 3G uitvoering kost € 449,-.

Uitgepakt:
Binnenkort volgt er een uitgebreide review van de Chromebook op PCMWEB. Dit nieuwsbericht is overigens getikt en bewerkt op de Chromebook. Om je alvast een indruk te geven hebben we een unpacking-video gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Onder het filmpje vind je de specificaties.

 

Specificaties:

· 2 cm dun 
· Full-size Chrome toetsenbord
· Oversized multi-touch trackpad
· Intel dual-core processor
· 16:10 resolutie
· 12.1 inch SuperBright Display
· Opstarttijd van minder dan 10 seconden
· Vanuit standby-stand direct te gebruiken
· Accuduur tot 8,5 uur
· HD webcam, ingebouwde digitale microfoon en stereospeakers
· Twee USB-poorten
· Ondersteunt mediakaarten (SD, SDHC, MMC)

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: