Review: AXIO rugzakken

Reist u veel met uw dure elektronische apparatuur? Vast wel. Dan weet u ook dat laptop-tassen niet altijd even praktisch zijn: het bungelt aan uw schouder of u bent één hand kwijt die u misschien op dat moment hard nodig heeft. Daarom zijn er rugtassen. Maar uw laptop, mp3-speler of digitale camera in een rugtas?

Dat lijkt nu ook weer niet de beste optie: de meeste rugtassen kunnen zélf wel tegen wat mishandeling, maar van de inhoud kan dit vaak niet gezegd worden.

Importeur Wings Europe komt met een uitstekende oplossing: rugtassen van het merk Axio by Harodesign. Niet voor grijze muizen geschikt, want deze rugtassen beschikken over een uitstraling waar je u tegen zegt. En niet alleen uitstraling, ook de constructie van de rugtas is zodanig dat je niet bevreesd bent voor het welzijn van je spullen. De rugtassen van Axio zijn namelijk voorzien van een hardshell cover die een flinke mishandeling kan weerstaan. Het buigzame polycarbonaat kan makkelijk het gewicht van een persoon dragen zonder te breken of barsten.

Axio introduceert vier verschillende rugtassen: de Fuse, de Urban, de Tekno en de Swift. De Fuse is het alledaagse model; als enige heeft deze geen lak-shell. De shell is hier gecoat met textiel, waardoor de tas iets minder opvalt in gebruik maar niet minder stevig is. De Urban en Tekno lijken veel op elkaar, verschillen eigenlijk alleen aan de binnenkant. De Swift is speciaal voor motorrijders gemaakt en biedt een opvallend aërodynamisch design en het meeste ruimte (20 liter).

 


AXIO rugzak

PCM testte voor u de Fuse en de Tekno. De Fuse bevalt ons, maar heeft een wat onhandige indeling. Wilt u een laptop opbergen, dan moet u de tas openritsen en vervolgens nog een compartiment openritsen. Dat is vrij veel werk om even snel bij de laptop te komen. De grote verscheidenheid aan opbergcompartimenten bevalt ons daarentegen uitstekend, we zijn ook verguld met de watervaste beschermhoes die meegeleverd wordt.

De door ons bekeken Tekno voldoet beter voor laptop-gebruik: er is geen speciaal ritsvak maar er zijn twee makkelijk te bereiken compartementen waar u de laptop in kwijt kunt. Wederom is er geen gebrek aan vakjes en ook de beschermhoes tegen regen wordt meegeleverd.

De Axio-serie is niet geschikt voor (digitale) spiegelreflex-camera’s, daarvoor zijn de tassen niet diep genoeg. Is dit niet een van uw eisen, dan zit u met de Axio-serie gebeiteld.

De prijs is aan de hoge kant, van 145 tot 170 euro afhankelijk van het model. Voor dit geld heeft u echter wel een tas die een lange levensduur beschoren is.

Informatie: http://www.wings-europe.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Hardware

Tags: