abonneren

Raspberry Pi 5 miljoen keer verkocht

Het bedrijf achter de Raspberry Pi maakt bekend dat de minicomputer meer dan 5 miljoen keer is verkocht. Daarmee is het binnen drie jaar een van de bestverkopende Britse computerfabrikant aller tijden geworden.

Sinds kort is er een nieuw model uit van de Raspberry Pi, die met 1GB geheugen en een snellere processor over voldoende kracht beschikt om een aangepaste versie van Windows 10 te draaien. En dat is dan ook precies waar Microsoft momenteel aan werkt.

De verkoop van de kleine computer wordt gestuwd door de relatief lage prijs. Voor circa 30 euro heb je er al eentje in huis: een moederbordje met onder andere 4 USB-ingangen, een HDMI-aansluiting, ethernetport en (micro)SD-slot. 

Hobbyisten

Nadeel is vooralsnog dat de Raspberry Pi vooral interessant is voor hobbyisten en nog niet zozeer voor het grote publiek. De mini-pc is een knutselcomputer bij uitstek. 

Een slimme zet is dan ook om een basispakket te kopen, waar bijvoorbeeld ook een behuizing en stroomvoorziening bij zit. Met minimale computerkennis is de Pi zo bijvoorbeeld om te toveren in een mediacenter of retrogame-machine.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Pi, Raspberry