abonneren

Radeon RX 480 onthuld: AMD houdt de prijs laag

In navolging van Nvidia introduceert concurrent AMD vandaag ook een nieuwe generatie videokaarten. De eerste kaart uit de Polaris-generatie is de Radeon RX 480.

Opvallend genoeg gaat AMD daarmee niet direct de concurrentie aan met de GTX 1080 of GTX 1070, de nieuwste Nvidia-kaarten die de crème de la crème van het moment zijn. De RX 480 wordt juist tegenover de GTX 970 gezet, wat alsnog een goede kaart is - met bijkomend voordeel dat de prijs laag gehouden kan worden.

AMD gaat de Radeon RX 480 verkopen voor 199 dollar. Plaats je er twee naast elkaar in een SLI-opstelling, dan heb je volgens het bedrijf voor minder geld alsnog een betere performance dan de GTX 1080. Daarmee is er goede hoop dat 'premium' virtual reality toegankelijker wordt voor een groter publiek - want zo'n bril alleen al is allesbehalve gratis.

Energiezuinig

Met de nieuwe kaart wordt ook de overstap gemaakt naar 14nm FinFET-technologie, die er o.a. voor zorgt dat de RX 480 energiezuiniger is. Hij trekt slechts 150 watt en wordt aangesloten met een enkele 6-pin-connector. Daarnaast is er de keuze uit 4 of 8 GB DDR5-geheugen op een 256-bits-geheugenbus.

De AMD Radion RX 480 is vanaf 29 juni te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: AMD, radeon rx 480