abonneren

Qualcomm Mirasolscherm is klaar voor productie

Mirasol-displays vormen een goed alternatief voor lcd-schermen van draagbare apparaten. Een Mirasol scherm verdubbelt de gebruiksduur van een acculading van een tablet.

Volgens Qualcomm zal de productie van Mirasol-schermen midden 2012 volle sterkte zijn. Hierdoor zal de druk op lcd-schermen en e-ink-displays die voor tablets en e-readers het meest gebruikt worden, flink toenemen.

De al enkele jaren in ontwikkeling zijnde Mirasol-schermen bieden contrastrijke kleuren en gebruiken aanzienlijk minder energie, voornamelijk omdat er geen achtergrondverlichting nodig is. De Mirasol-schermen werken met het gereflecteerde omgevingslicht. Ook bij gebruik in helder zonlicht zijn de Mirasol-schermen superieur. Ze reflecteren het benodigde licht voor het weergeven van het beeld en de rest wordt geabsorbeerd. Dit in tegenstelling tot lcd-schermen die het meeste zonlicht reflecteren waardoor het getoonde beeld vervaagt.

Qualcomm geeft nog niet meer informatie over het kleurbereik en de resolutie van de Mirasol-schermen. Qualcomm focust zich vooralsnog op toepassing in kleuren-e-readers. Bij het begin dit jaar op de CES getoonde prototype was de verversingssnelheid voor het vertonen van video nog niet optimaal.

De E-ink kleurenschermen worden momenteel ook ontwikkeld maar zijn ook nog maar mondjesmaat beschikbaar. Het kleurbereik van e-ink-schermen is nog beperkt tot 4096 kleuren.

Volgens Qualcomm zijn na een jaar wachten de Mirasol-schermen nu klaar voor gebruik en rollen ze binnenkort uit de Taiwanese fabrieken. Wij zijn benieuwd.

Via: Techworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie