abonneren

Qualcomm Mirasolscherm is klaar voor productie

Mirasol-displays vormen een goed alternatief voor lcd-schermen van draagbare apparaten. Een Mirasol scherm verdubbelt de gebruiksduur van een acculading van een tablet.

Volgens Qualcomm zal de productie van Mirasol-schermen midden 2012 volle sterkte zijn. Hierdoor zal de druk op lcd-schermen en e-ink-displays die voor tablets en e-readers het meest gebruikt worden, flink toenemen.

De al enkele jaren in ontwikkeling zijnde Mirasol-schermen bieden contrastrijke kleuren en gebruiken aanzienlijk minder energie, voornamelijk omdat er geen achtergrondverlichting nodig is. De Mirasol-schermen werken met het gereflecteerde omgevingslicht. Ook bij gebruik in helder zonlicht zijn de Mirasol-schermen superieur. Ze reflecteren het benodigde licht voor het weergeven van het beeld en de rest wordt geabsorbeerd. Dit in tegenstelling tot lcd-schermen die het meeste zonlicht reflecteren waardoor het getoonde beeld vervaagt.

Qualcomm geeft nog niet meer informatie over het kleurbereik en de resolutie van de Mirasol-schermen. Qualcomm focust zich vooralsnog op toepassing in kleuren-e-readers. Bij het begin dit jaar op de CES getoonde prototype was de verversingssnelheid voor het vertonen van video nog niet optimaal.

De E-ink kleurenschermen worden momenteel ook ontwikkeld maar zijn ook nog maar mondjesmaat beschikbaar. Het kleurbereik van e-ink-schermen is nog beperkt tot 4096 kleuren.

Volgens Qualcomm zijn na een jaar wachten de Mirasol-schermen nu klaar voor gebruik en rollen ze binnenkort uit de Taiwanese fabrieken. Wij zijn benieuwd.

Via: Techworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord