abonneren

Printer drukt zelfvernietigend papier af

Een hobbyist uit het Verenigd Koninkrijk heeft een printer gemaakt die boodschappen uitprint op zelfvernietigend papier. Eens deze uit het apparaat komen rollen, heb je zestig seconden om ze te lezen. Daarna gaat het papier in vlammen op.

De printer maakt eigenlijk onderdeel uit van het kunstproject This Tape Will Self Destruct, zoals gebouwd door de 27-jarige fotograaf Diego Pisanty en gebaseerd op de film Mission: Impossible.

De machine doet zijn werk door het papier tijdens het printen te coaten in kalium en glycerol. De chemische reactie die daaruit ontstaat zorgt ervoor dat het papier na een minuutje al in de fik vliegt.

Geheime dienst

Pisanty legt aan The Daily Mail uit dat hij ook is geïnspireerd door de afluisterpraktijken van de NSA. Toch denkt hij dat de geheime diensten niet veel zouden hebben aan zijn uitvinding.

Niet alleen kost één printer 4000 dollar om te bouwen, maar men zou het toch te druk hebben met digitale bestanden en encryptie. "Het verwoesten van fysieke documenten heeft tegenwoordig niet zoveel nut meer," aldus de kunstenaar. Pisanty heeft bijna een jaar aan de machine gewerkt.

This Tape will Self Destruct from Diego Trujillo on Vimeo.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Printer

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord