'Prijzen SSD's gaan hard dalen door prijzenoorlog'

Er is een prijzenoorlog op handen in de SSD-industrie. Daardoor gaan de prijzen van SSD's binnenkort enorm dalen, melden interne bronnen aan Digitimes.

Eigen productie

Volgens de bronnen, die anoniem blijven maar uit de industrie zouden komen, maken alle grote SSD-fabrikanten zich op voor een prijzenslag. Onder andere Micron Technology, Intel, Kingston, SanDick en Samsung zijn de productie van onderdelen uit SSD's aan het opvoeren, en Micron heeft de verkoop van zijn eigen NAND-chips aan andere SSD-fabrikanten verlaagd. Daarmee wil Micron voorrang geven aan de productie van zijn eigen Crucial-SSD.

In het volgende kwartaal wil Micron de productie van SSD's zelfs verdubbeld hebben.

Nieuwe standaard

Een andere reden voor de aanstaande prijzenoorlog is de nieuwe SSD-standaard die Intel introduceerde in zijn nieuwe '9 Series'. De M.2-form-factor kan straks sata-verbindingen combineren met pci-e, en daardoor nog snellere verbindingen leveren. Naar verwachting wordt dat in de tweede helft van dit jaar de nieuwe standaard die de reguliere 2,5"-sata-verbinding moet vervangen.

Verkoop omhoog

SSD's zijn de laatste jaren al gestaag in prijs aan het dalen, maar halen het qua verkoopcijfers nog niet bij reguliere harddisks. De fabrikanten verwachten, volgens de bronnen van Digitimes, dat dat echter wel gaat gebeuren met de op handen zijnde prijsdalingen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Kingston, micron, SSD