abonneren

Prijzen en beschikbaarheid Steam Machines bekend

Verschillende hardwarefabrikanten werken aan Steam Machines, kant-en-klare pc's die draaien op Valve's besturingssysteem SteamOS. Tijdens de GDC 2015 is bekend geworden welke dat zijn, hoe duur ze zijn en wanneer ze uitkomen.

Valve heeft daarvoor een overzichtspagina in het leven geroepen op de website van Steam. Onder meer Alienware, Asus, Alternate, Gigabyte, Digital Storm en Falcon werken aan eigen Steam Machines, die in prijs variëren van 480 dollar tot maar liefst 5000 dollar.

De prijzen zijn gebaseerd op de verschillende hardware-configuraties. Steam Machines draaien op het op Linux-gebaseerde SteamOS en moeten het zo gemakkelijk mogelijk maken om pc-games op een televisie te spelen.

Steam Controller

Daarvoor werken ze samen met de Steam Controller. Met deze gamepad kun je games spelen die zich normaal gesproken alleen laten besturen met muis en toetsenbord. Dat doet het onder meer met twee trackpads aan de voorzijde. Sommige fabrikanten bundelen hun Steam Machine met een Steam Controller. Anders moet je hem er los bij kopen voor 50 dollar.

SteamOS

Op de Steam Machines speel je Steam-games die ook voor Linux zijn ontwikkeld. Dat waren er in het verleden niet zo veel, maar inmiddels al bijna 1000. Hoe meer Valve aanstuurt op SteamOS en apparaten die er op draaien, hoe aantrekkelijker het voor spellenmakers wordt om hun games ervoor te ontwikkelen. 

De eerste Steam Machines worden in november 2015 verwacht. Valve werkt tevens aan Steam Link, een settop-box waarmee games te streamen zijn naar je televisie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: steam