Polaroid Zip is een printertje op zakformaat

Foto's delen gaat tegenwoordig per uitstek digitaal. Je smartphone heb je immers altijd bij je, maar je grote logge printer natuurlijk niet. Polaroid vindt daar iets op met de Polaroid Zip, een printer op zakformaat.

De gadget is aangekondigd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas en heeft ongeveer de grootte van een smartphone. De Polaroid Zip is wel iets dikker en weegt 186 gram. 

Via Bluetooth 4.0 of NFC zijn foto's vanaf je smartphone of tablet af te drukken met het printertje. De foto's komen binnen een minuut op een formaat van 5x7 centimeter uit de Zip rollen.

Zink-papier

Verder hoef je niet in de weer met inktcartridges, omdat de printer afdrukt op Zink-papier. De inkt zit daarbij al in het papier verwerkt. Voor dertig velletjes betaal je circa 18 euro. Een volle accu laat je op die manier 25 foto's afdrukken, voordat je opnieuw moet opladen. Dat gaat gewoon via de USB-aansluiting.

De Polaroid Zip werkt zowel samen met iOS- als Android-apparaten, waarvoor er een speciale fotobewerkingsapp wordt ontwikkeld. De printer komt in de lenteperiode op de markt voor omgerekend 110 euro.  

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: printer, polaroid