Parrots nieuwe Bebop-drone kost 400 euro

Parrot komt met een nieuwe drone, de Bebop. Het vliegende gevaarte kost zo'n 400 euro, maar heeft dezelfde specificaties als zijn veel duurdere broertje, de Phantom van DJI.

De Bebop is een opgevoerde versie van de AR, het model dat drones bij het grote publiek bekend maakte. De Bebop is een heel stuk beter dan de AR, maar is relatief goedkoop.

2 kilometer

Je kunt de Bebop, net als de AR, gewoon bedienen met je smartphone via een speciale app. De drone kan redelijk ver vliegen (200 meter), maar met een extra sterke zender kan de Bebop zelfs een afstand van 2 kilometer halen, zegt Parrot.

Scherpe camera

De camera in de Bebop schiet beelden van maar liefst 14 megapixels, die scherp zijn omdat de drone via een speciaal softwaresysteem extra stabiel kan zweven. Bovendien is de camera van de Bebop, in tegenstelling tot de DJI Phantom, mooi weggewerkt in het apparaat. Je kunt er video's mee schieten vanaf de voorcamera, of recht naar beneden met andere camera.

Maar wat kost het?

De Bebop kost in Amerika 500 dollar, wat iets onder de 400 euro is. Je kunt echter ook een model kopen met een versterker voor een langer afstand, en eentje met een speciale controller voor nauwkeurigere besturing. Dat kost je 900 dollar, ofwel iets meer dan 700 euro. De drone komt in december in Amerika op de markt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: drone, bebop, parrot, ar, parrot ar