}
abonneren

Panasonic tv bediend met gebaren

Panasonic introduceert een tv die kan worden bediend met gebaren.

Het scherm van de tv is slechts 10.1 inch en dat is niet zo verwonderlijk, aangezien de handgebaren om de tv te bedienen niet verder dan 5-10 cm van het scherm vandaan kunnen  worden gemaakt, om te worden herkend.

Basishandelingen kunnen met de handgebaren worden verricht. Zo kun je door je handen van links naar rechts (of omgekeerd) te bewegen naar een ander kanaal gaan en door je hand in de rechterhoek te houden gaat het volume harder, in de linker onderhoek gaat het volume naar omlaag.

Een tv waarbij je niet meer dan 5 tot 10 cm vanaf moet zitten om te kunnen bedienen lijkt misschien onpraktisch, maar het is dan ook vooral bedoeld voor toepassing in de keuken waarbij je met ‘vieze’ handen toch nog de tv makkelijk kan bedienen. Het scherm is ook waterdicht en beschikt over Wi-Fi en een SDXC kaartreader. Uiteraard zijn er ook tv-tuners aan boord, helaas alleen voor Japanse tv want de tv wordt vanaf 18 maart in Japan verkocht. Of de tv ook buiten Japan beschikbaar zal komen is nog niet bekend.

Via Crunchgear.com

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI