abonneren

Panasonic komt met stevige Toughpad FZ-A1

Panasonic kennen we op computergebied vooral van ‘taaie’ robuuste mobiele computers. Daar komt nu een robuuste Android-tablet bij.
 
De Toughpad FZ-A1 is de eerste tablet die de robuustheid van Panasonic Toughbooks combineert met het Android besturingssysteem, aldus Panasonic. Panasonic richt zich met de 10 inch Toughpad FZ-A1 op de mobiele buitendienstmedewerkers, die vaak werken onder moeilijke omstandigheden in bijvoorbeeld de industrie of de bouw. 
 
De tablet voldoet aan de strenge militaire eisen ten aanzien van stevigheid en waterdichtheid. De tablet krijgt allerlei speciale voorzieningen die ervoor zorgt dat de tablet onder moelijke omstandigheden bruikbaar blijft. Zo wordt de lichtsterkte automatisch aangepast, is er Gorilla Glass tegen het krassen en is er een met rubber beschermde stevige behuizing. 
 
De tablet gebruikt een 1,2 GHz dualcore-processor en heeft 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte. Er is een camera voor en achter. De connecitiviteit is gewaarborgd met bluetooth, wifi 11n, GPS en optioneel 3G. De accu gaat tot tien uur mee en kan ook eenvoudig worden verwisseld. De tablet gebruikt Android 3.2. Ondanks zijn robuustheid weegt het apparaat minder dan 1 kg. 
De Toughpad FZ-A1 komt in het voorjaar van 2012 uit en gaat 1011 euro kosten.

 
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie