abonneren

Panasonic introduceert Lumix DMC-GX1 systeemcamera

Met de Lumix DMC-GX1 introduceert Panasonic een nieuwe Micro Four Thirds systeemcamera die geschikt is voor dagelijks gebruik en voldoet aan de wensen van zowel de professional als gevorderde amateur.
Met de DMC-GX1 heeft Panasonic een waardige opvolger voor de succesvolle DMC-GF1. Zowel kwalitatief als in mogelijkheden. De eerder verschenen opvolgers van de DMC-GF1 de GF2 en GF3 zijn door de (semi)pro’s minder enthousiast ontvangen omdat deze camera’s meer in de richting van een versimpelde snapshotcamera gingen. 
 
Met de DMC-GX1 heeft Panasonic weer een waardig alternatief voor de spiegelreflexcamera’s. De GX1 heeft een 16 megapixel Live Mos sensor gecombineert met de Venus-engine voor de beeldverwerking. De camera kent een lichtgevoeligheid van maximaal 12800 iso en is toch bijzonder compact. De camera heeft een supersnelle autofocus van 0,09 seconde en is ook geschikt voor het maken van full-hd-video opnamen in AVCHD-formaat. Een focuspunt kan worden gekozen door het aantikken van het aanraakscherm. De camera heeft een ingebouwde flitser en is geschikt voor alle Micro Four Thirds opjectieven ook die van Olympus.
De Lumix DMC-GX1 zal in december verschijnen, de body voor een prijs vanaf $700. 
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie