abonneren

Overklokken met steun van Intel

Het overklokken van een pc voor gaming is steeds vaker regel dan uitzondering geworden. Sommige pc-fabrikanten bieden het overklokken als functie met behoud van garantie. Nu kun je ook als je zelf je pc bouwt je processor overklokken met instemming van Intel.

Als er dan wat mis gaat en je processor geeft de geest, kun je deze onder garantie vervangen. Intel biedt hiertoe een uitbreiding van de normale drie jaar garantie onder de naam: Performance Tuning Protection Plan. De normale garantie dekt problemen bij het gebruik van de processor op de beoogde klok-frequenties.

Voor een select aantal processoren kun je in de VS het Intel Performance Tuning Protection Plan aanschaffen. Hiermee krijg je het recht om een falende processor als gevolg van het overklokken één keer zonder extra kosten te vervangen. Het betreft een Intel Core i5 en een viertal Core i7 processoren. Het Performance Tuning Protection Plan kost voor deze processoren $ 20 tot $ 35.

Toch moedigt Intel het overklokken niet aan en sluit alle eventuele gevolgschade aan andere componenten, of het verlies van gegevens dan ook nadrukkelijk uit.

Je kunt,om deze extra kosten te besplaren, natuurlijk ook met verstand overklokken en het risico zelf nemen. In de praktijk blijkt de huidige generatie Intel-processoren, mits goed gekoeld bijzonder betrouwbaar.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Processors, Overklokken

Nieuws headlines

Laatste reactie