abonneren

OS X Lion betekent ook nieuwe witte MacBook?

De MacBook Air is volgens Apple's 'refresh cycle' al enige tijd aan vervanging toe. De nieuwe modellen werden eigenlijk half juni verwacht, maar vermoedelijk wacht Apple op de introductie van OS X Lion voor het aankondigen van nieuwe MacBook Airs. Nu lijkt ook de witte MacBook hetzelfde lot te ondergaan.

De beschikbaarheid van de huidige witte MacBook (€ 999) is dramatisch aan het afnemen. Dat gebeurt meestal alleen wanneer Apple zich gereedmaakt een nieuwe versie te introduceren. Dat zou ook hoognodig zijn, want net als bij de MacBook Air is de hardware binnenin de witte MacBook redelijk antiek aan het worden (lees: Core 2 Duo-processoren). Wanneer Mac OS X Lion (10.7) precies het levenslicht zal zien is nog niet helemaal duidelijk; naar verwachtig zal Apple het nieuwe besturingssysteem in juli introduceren, zodat de nieuwe MacBook-hardware op tijd in de winkels ligt voor het populaire 'back-to-school'-seizoen (september).

 

Analisten houden ook rekening met de mogelijkheid dat een nieuwe, witte MacBook iets goedkoper in de markt gezet zal worden dan het huidige model. Voor € 999 koop je namelijk ook een 11,6-inch MacBook Air. Dit model is razend populair, wat leidt tot speculatie dat Apple de witte MacBook goedkoper in de markt zal moeten zetten om fatsoenlijke aantallen te kunnen blijven verkopen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: