abonneren

Ook Nokia werkt aan 'slimme' bril

Naast Google en Samsung is ook Nokia bezig met een 'slimme bril'. Uit een nieuw ontdekt patent blijkt dat de bril 2 camera's heeft, waarmee zowel de ogen als de handen van de gebruiker worden bekeken.

Volgens het patent, dat werd ontdekt door de website Nokia Power User, kan de gebruiker de bril bedienen door met zijn ogen te bewegen. Daarmee gaat een cursor door het beeld waarmee de bril bediend kan worden.

Handgebaren

Ook kan de bril bediend worden met de handen. De gebruiker kan bijvoorbeeld een vuist maken of de handpalm op en neer schudden om commando's door te geven. Daarvoor moet de drager beide ogen op één punt houden. Op die manier kan de bril acties uitvoeren zoals in- en uitzoomen, of een bericht verwijderen of juist beter bekijken.

Andere bedrijven

Nokia heeft nooit expliciet gezegd met een slimme bril bezig te zijn, maar dit patent wijst er op dat het bedrijf er wel serieus mee bezig is. Momenteel test Google zijn 'Glass' al onder een selecte groep gebruikers en is ook Samsung bezig een dergelijke bril te ontwerpen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie