abonneren

Ontwikkelaars willen Raspberry Pi-mediaspeler crowdfunden

Een aantal ontwikkelaars wil een mediaspeler bouwen die is gebaseerd op de Raspberry Pi. Daarvoor zijn zij een Kickstartercampagne begonnen. In principe gaat het om een aangepaste versie van de Raspberry Pi, die draait op XBMC met een gebruiksvriendelijke interface.

De financieringscampagne moet uiteindelijk 111,000 euro ophalen. Gebruikers kunnen een 'Slice', zoals de mediaspeler heet, kopen voor 179 pond, ofwel zo'n 223 euro.

Zelfde specs

Dat is vrij veel geld, want daarvoor krijgt de koper een mediaspeler die qua specs precies hetzelfde is als de Raspberry Pi. Zo heeft de Slice een BCM2835-processor van 700MHz en 512 MB aan werkgeheugen. Een van de verschillen met een Raspberry Pi is dat het apparaat een infraroodsensor krijgt, zodat het met een afstandsbediening te bedienen is.

Bovendien krijgt de mediaspeler een harde schijf van 1 terabyte voor de opslag van films en muziek. Ook wordt het mogelijk een externe schijf aan te sluiten. Het apparaatje krijgt ook een strakke behuizing waardoor het er wel chique uit ziet.

Aangepaste XBMC

De Slice draait op een aangepaste versie van XBMC, die volgens de ontwikkelaars een stuk gebruiksvriendelijker werkt. Daarvoor hebben zij een zelfgemaakte interface gebouwd, die met verschillende thema's werkt.

Veel geld

Uiteindelijk kost de Slice behoorlijk wat geld, 223 euro. Aangezien een Raspberry Pi zelfs met behuizing en aansluitingen slechts een derde van dat bedrag kost, is het maar de vraag wat de Slice gaat toevoegen. Nou ja, je hoeft er in ieder geval niet meer aan te knutselen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Domotica, Mediaspelers

Nieuws headlines

Laatste reactie