abonneren

Onhandelbare iPhone 6 Plus? Opzetduim!

De iPhone 6 Plus is behoorlijk fors, en daardoor is het in sommige situaties lastig de smartphone met één hand te bedienen. De Japanse accessoiremaker Thanko heeft daar iets op gevonden: een siliconen opzetduim.

De zogenaamde 'Yubi Nobiiru' is simpel in gebruik: schuif hem over je duim en voila! Langere duim! Een verlenging van 15 millimeter moet ervoor zorgen dat je met één hand de hele telefoon kunt bedienen zonder dat je met je handpalm per ongeluk vanalles aanraakt, opent, opstart en opbelt. 

Antwoord op grote toestellen

De opzetduim is voor omgerekend een tientje verkrijgbaar en is overigens niet specifiek voor de iPhone 6 Plus ontwikkeld. Thanko laat weten dat ook andere grote toestellen ermee werken, zoals de Samsung Galaxy Note 3.

De duim is een antwoord op de telkens groter wordende smartphones. Dat is in Japan bijvoorbeeld een probleem omdat propvolle metro's reizigers dwingen te staan, waarbij ze al een hand nodig hebben om zich staande te houden aan een railing. Dat wordt geïllustreerd in onderstaande video, die het product aanprijst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Iphone 6 Plus