abonneren

Oculus Rift werkt aan bewegings-controllers

De makers van de virtual reality-bril Oculus Rift werken aan bewegingscontrollers die in combinatie met de bril te gebruiken zijn. Op die manier kunnen gebruikers zich beter in een virtuele wereld begeven.

Vraagtekens

Dat meldt Cnet op basis van bronnen binnen het bedrijf. Het is nog niet duidelijk hoe de controllers er precies uit gaan zien, of wanneer Oculus ze officieel aankondigt voor het grote publiek. De Rift-headset is zelfs niet eens officieel verkrijgbaar, want het product zit nog in de bèta-fase.

Impact

Bewegingscontrollers kunnen een grote impact hebben op de game-ervaring van de Oculus Rift, die nu nog vooral met het toetsenbord en muis moet worden bestuurd. Er zijn nu al een hoop fabrikanten die bezig zijn met het ontwerpen voor bewegingscontrollers, en grote ontwikkelaars zoals Sony, Nintendo en Microsoft hebben al beweging in hun consoles geïntegreerd.

Vervelend voor ontwikkelaars

Overigens zou het maken van een bewegingscontroller door Oculus wel eens vervelend kunnen uitpakken voor ontwikkelaars die nu al bezig zijn met het bouwen van hun eigen apparatuur, want kopers van de Rift zullen uiteindelijk toch voor het officiële werk gaan.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: