abonneren

Oculus Rift begin 2016 te koop

Oculus heeft eindelijk een definitieve datum genoemd waarop de virtual reality-bril Oculus Rift te koop is voor consumenten. De bril komt 'in het eerste kwartaal van 2016' op de markt - al is het niet de eerste keer dat Oculus zegt dat de bril 'definitief beschikbaar komt'.
Begin 2016 moet de beroemdste virtual reality-bril in de winkel liggen. Het wordt 'later dit jaar' echter al mogelijk om het apparaat in de voorverkoop te bestellen.

Geen specificaties

Er is nog niets bekend over de specificaties van de bril - althans, niet de definitieve. Die komen 'later deze week', zegt Oculus. Volgens het bedrijf lijkt de headset wel veel op 'Crescent Bay', de naam van het meest recente prototype van de bril.

In die versie zat onder andere stereoscopisch geluid, waarmee ook de muziek en de geluidseffecten van een video of een game 360 graden meedraaien.

Content

Oculus maakt volgende week ook bekend welke nieuwe games en video's worden meegeleverd met de bril. Tot nu toe bestaan er vooral veel prototypes en techdemo's voor de bril, maar tijdens de release moeten er ook volwaardige games worden uitgebracht.

Besturing

Daarbij wordt vooral interessant hoe games bestuurd worden. Goede besturing voor virtual reality is nog steeds erg lastig, al hebben tientallen bedrijven al allerlei creatieve oplossingen bedacht.

Volgens de laatste berichten zou Oculus een startup hebben overgenomen dat besturing maakt met handgebaren. Het kan ook zijn dat Oculus echter zelf en controleer heeft ontworpen voor de bril.

Concurrentie

Hoewel Oculus het eerste bedrijf was dat virtual reality écht populair wist te maken, heeft het jaren geduurd voor het bedrijf met een definitief product kwam. De Oculus Rift bleef tot nu toe altijd in bèta-fase, die alleen te gebruiken was door ontwikkelaars. Inmiddels zijn er verschillende andere brillen aangekondigd, zoals HTC's Vive, of de Gear VR van Samsung die zelfs al in de winkel ligt.

Ook over een prijs is overigens nog niets bekend. De preview-versie van de bril kostte 350 dollar voor ontwikkelaars, maar het is maar de vraag of de Rift ook zoiets gaat kosten. Het bedrijf moet namelijk ook kijken naar de concurrentie, die wellicht veel minder gaat kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie