abonneren

Oculus heeft eigen filmstudio voor virtual reality-films

Oculus zou werken aan een eigen serie virtual reality-films. Het bedrijf laat weten een eigen filmproductiestudio te hebben waarmee het films maakt voor onder andere de Oculus Rift.
Tot nu toe richtten virtual reality-brillen zich voornamelijk om games, maar virtual reality leent zich ook goed voor het maken van unieke films. Die zijn wel moeilijk te produceren, maar daarvoor heeft Oculus nu een eigen studio voor gebouwd.

Die moet films maken die in 360 graden te bekijken zijn, meldt Saschka Unseld van de Oculus-studio weten aan Wired.

Weinig content

Virtual reality wil nog niet echt van de grond komen, wat voornamelijk komt door het gebrek aan goede games en films. Het maken van films is vaak echter een moeilijk karwei voor filmmakers, die totaal geen ervaring met 360-graden-filmen hebben.

Korte films

Oculus hoopt daar verandering in te brengen door nu zelf wat (korte) films te maken. EĆ©n daarvan is een animatiefilm over een egel die vrienden wil worden met een ballon, een ander gaat over een stierenvechter in de ring. Het gaat vooral nog om experimenten, waarmee de makers hopen te leren wat virtual reality-films met mensen doen en hoe zij erop reageren.

Andere filmmakers

Oculus wil andere filmmakers ook stimuleren om betere films te maken voor virtual reality-brillen. Dat is een zoekproces, geeft Unseld toe. Het handjevol films dat nu bestaat voor de Rift maakt de kijkers kotsmisselijk, of is veel te ingewikkeld voor de gemiddelde kijker.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie