abonneren

Nvidia's teraflop Tegra-chip is vooral voor auto's

Nvidia breidt zijn activiteiten uit; waar het bedrijf eerst nog voornamelijk in de computermarkt zat, wil de chipfabrikant zich nu ook gaan gaan richten op slimme auto's. Dat moet gebeuren met een speciale nieuwe chip, de Tegra X1, en een eigen dashboard dat zo in auto's kan worden ingebouwd.

Nvidia kondigde de Tegra-chip al vorige week aan, maar pas op de CES-beurs in Las Vegas konden we de nieuwe chip nader bestuderen. Het lijkt erop dat Nvidia de teraflop-chip voornamelijk in auto's wil inbouwen, en dat mobiele apparaten op de tweede plaats komen.

Camera's

De enorme rekenkracht van de chip komt goed van pas in zelfrijdende auto's. Die moeten met een systeem van vier fish-eye-camera's namelijk de gehele omgeving in zich opnemen, en ook snel genoeg om in het verkeer praktisch nut te hebben.

Nvidia heeft een eigen systeem gemaakt voor zelfrijdende auto's, het Drive CX-platform. Dat is een soort digitale cockpit waarmee de gebruiker alles aan de auto kan besturen.

Zelf inparkeren

Met de chip moeten ruim 1,3 miljard (!) pixels per seconde in kaart worden gebracht. Dat betekent dat de camera's rondom de auto de hele omgeving in kaart kunnen brengen, en snel kunnen zien of een bepaald voorwerp een andere auto is, of juist een andere weggebruiker of een object als een boom.

Op die manier kan een auto zichzelf inparkeren. Nvidia's systeem is nog niet zo ver dat het de auto's op de openbare weg kan laten rijden, maar het bedrijf werkt wel al samen met autofabrikanten als BMW om het systeem uiteindelijk te integreren in auto's.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord