abonneren

Nvidia Tegra-roadmap

Nvidia heeft de toekomstverwachtingen voor de mobiele processor Tegra bekendgemaakt. De omzet van chips voor mobiele toepassingen groeit sneller dan die van de traditionele gpu-producten van Nvidia.

Nvidia verwacht dat chips voor mobiele toepassingen steeds belangrijker zullen worden voor het bedrijf. De omzet aan mobiele chips zal op termijn de omzet aan grafische chips, de traditionele producten van Nivdia, overtreffen. Zo verwacht Nvidia in 2015 een omzet van 20 miljard dollar met de verkoop van ARM-chips te behalen. Dit terwijl de omzet van gpu’s groeit naar 7 miljard dollar.

Nvidia profiteert sterk van de toenemende vraag naar tablets en smartphones. Tot nu toe worden de Tegra-chips voornamelijk toegepast in apparaten die Android gebruiken als besturingsysteem. Nvidia probeert Microsoft ervan te overtuigen ook de Tegra chip ook voor Windows Phone-toestellen toe te laten. Tot nu toe verlangt (gebruikt) Microsoft voor Windows Phone 7-toestellen alleen de ARM-chips gemaakt door concurrent Qualcomm. Naast deze mobiele besturingssystemen richt Nvidia zich met het Tegra-platform ook op toepassingen met het besturingsysteem Linux en Windows.

De roadmap voor de Tegra-processoren(streepje?) werd vorige week door Nvidia bekendgemaakt. De opvolger voor desuccesvolle Tegra 2-chip, bekend onder de codenaam Kal-El, wordt eind van dit jaar in tablets verwacht. Smartphones met deze processor komen begin 2012. Later in 2012 komt dan de Kal-El+; een snellere versie van de quadcore-chip. Voor 2013 staat de chip met de codenaam “Wayne” op het programma. Hier komt ook een chipset onder de naam “Grey” om de hoek kijken die speciaal bedoeld is voor kleinere smartphones die minder energie verbruiken.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: